Digiboksid vajavad ümberhäälestust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony teler Bravia ZX1..
Sony teler Bravia ZX1.. Foto: AFP Photo/SCANPIX.

Täna Öösel hakkavad ETV-d, ETV 2, Kanal 2, TV 3 ja tasulist Tallinna TV-d edastavad digilevi telesaatjad tööle madalama sagedusega 28. kanalil.

Raadio- ja televisioonisaateid edastava ettevõte AS Levira kvaliteedijuhi Piret Rummi selgitusel peavad tavaantenniga digitelevisiooni vaatavad inimesed seetõttu tegema oma digiboksil või -teleril tehase algseadete taastamise ja uue kanaliotsingu.


Tehaseseadete taastamiseks tuleb vajutada juhtpuldilt nuppu «Menüü», seejärel liikuda peamenüüst «Seadete» juurde ja otsida üles «Tehaseadete taastamine».
Edaspidi toimida ekraanile ilmuvate juhiste järgi. Kui vastuvõtja küsib koodi, siis üldjuhul on see 0000.
Tavaliselt käivitab tehaseseadete taastamine ka automaatse kanaliotsingu. Kui tasuta kanalite vastuvõtja leidis otsingu tulemusel rohkem kui viis programmi, tuleb teha kanali käsitsi- ehk manuaalotsing. Selleks tuleb inimesel korrata tehaseseadete taastamist ja vajadusel automaatotsing katkestada.


Otsinguparameetriteks peaks sisestama sageduskanali nr 28 (ehk E28) ja kesksageduseks 530 MHz (ehk 530 000 KHz). Kui vaatajal ei õnnestu vastuvõtjat uuele sagedusele häälestada, soovitas Rumm pöörduda seadme müüja, antennisüsteeme paigaldava firma või tehnilise taibuga tuttavate poole.


Vabade programmide viimine madalamale sageduskanalile tagab Rummi ütlust mööda parema signaalilevi läbi looduslike takistuste ja leevendab ülilevi mõju.


Sagedusemuudatus puudutab Harju-, Lääne-, Rapla-, Järva- ja Lääne-Virumaa televaatajaid. Uuel sagedusel hakkavad programme edastama Tallinna, Kristiina, Eisma, Ellamaa, Haapsalu, Koljaku, Lauli, Paldiski, Pehka ja Vihasoo saatja. (levira.ee)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles