Hädas vanemalt last kergel käel ära ei võeta

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides algas eile lastekaitsepäeva tähistamise üritus Vallimäel koolide ja lasteaedade ühiskontserdiga. Seejärel suundusid lapsed rongkäigus oma pidupaikadesse, tehes peatuse keskväljakul, kus lennutasid õhupallidega taevasse oma soovid. Pole välistatud, et nii mõnigi laps võis soovida, et keegi ometigi märkaks tema koduseid probleeme ja tuleks appi.
Paides algas eile lastekaitsepäeva tähistamise üritus Vallimäel koolide ja lasteaedade ühiskontserdiga. Seejärel suundusid lapsed rongkäigus oma pidupaikadesse, tehes peatuse keskväljakul, kus lennutasid õhupallidega taevasse oma soovid. Pole välistatud, et nii mõnigi laps võis soovida, et keegi ometigi märkaks tema koduseid probleeme ja tuleks appi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide sotsiaaltöökeskuse lastekaitsespetsialist Irene Virkoja hoiab koos kolleegidega silma peal umbes paarikümnel perel, kus vanemad on probleemide küüsis.

Kui suur üllatus oli teile eelmisel nädalal Eesti Ekspressis ilmunud lugu nelja lapse kohutavast kodusest elust?


Ikkagi oli üllatus. Uskumatu, et Eestis selliseid lugusid on. Kuid arvan, et ajakirjandus võis seda veidi üle võimendada. Nüüd võttis ka vanaema sõna, et ega need lapsed nii loomastunud olnud.


Selle looga seoses tehti etteheited lastekaitsjatele tegemata töö pärast.


Selliste perede probleem on, et nad vahetavad tihti elukohti ja info nendest ei jõua kiiresti meieni. Sellest aastast on kasutuses uus arvutiprogramm, kuhu iga pere kohta kirjutame, mida nendega teinud oleme.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles