Kiiruskaamerad tabasid mais 6590 kihutajat

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Mäekülas
Kiiruskaamera Mäekülas Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Soojemate ilmadega on tunduvalt suurenenud kiiruskaamerate poolt avastatud kiiruseületajate hulk.

Kaamerate poolt avastatud kiiruseületajate arv hakkas kasvama aprillist ning on mais aasta esimeste kuudega võrreldes peaaegu kahekordistunud. Kui talvekuudel saadeti kiiruseületajatele kuus 3100 kuni 3800 trahviteadet, siis ainuüksi mai jooksul on koostatud 6590 hoiatustrahvi.

Kokku on viie kuuga välja saadetud ligi 22 000 trahviteadet.
PPA liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnul on suvekuudele kahjuks iseloomulik kiiruseületamiste arvu suurenemine. "Paraku on suur hulk juhte, kes ohte tajumata meelega piirkiirust ületavad. Samas on ka näiteid, kus inimene lihtsalt ei pane tähele tõstetud piirkiirusega ala lõppu või jätab hooletusest tähelepanuta teelõigud, kus on lubatud sõita kiirusel 70km/h. Seetõttu soovitab politsei nii liiklusohutuse kui ka trahvi vältimise huvides hoolikamalt jälgida liiklusmärke ning nende nõuetest kinni pidada," ütles Kaarepere.


Aastaringselt tuvastatakse kiiruskaamerate poolt kõige enam kiiruseületamisi Annas ja Mäekülas, kus on lubatud sõita 70km/h. Viimastel kuudel on aga palju liiklusrikkumisi avastatud ka kohtades, kus lubatud sõidukiiruseks 90km/h. Selle piirkiirusega tuleb kõige enam rikkumisi ette Pärnu-Jaagupis, Kükital ning Pallika, Altnurga ja Nurme külades. Nädalapäevade lõikes on kõige enam rikkumisi laupäeval, järgnevad pühapäev, reede ja esmaspäev. Kellajaliselt fikseeritakse kõige rohkem lubatud sõidukiiruse ületamisi kella 15 ja 19 vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles