Võitlus peatäidega nõuab kannatust

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvitud juuksed
Värvitud juuksed Foto: AFP / Scanpix

Koolides, lasteaedades ja lastelaagrites tihti levivad peatäid pole märk lapse ebahügieenilisusest või pesemata juustest, erinevates olukordades võib neid saada igaüks. Kui laps sügab pead, tuleb kontrollida juukseid, eriti pärast suvepuhkust ja külaskäike.

Tüütute parasiitide kohta internetist teavet otsides võib terviseameti kodulehelt ja terviseteemalistest foorumitest lugeda, et viimastel aastatel on Eestis täheldatud üha sagedamini peatäide nakkuse puhanguid. Selle põhjuseks peetakse muuhulgas ka kliima üleilmset soojenemist.


Soojad ja lumevaesed talved ning rohked vihmased ilmad sunnivad lapsi rohkem aega toas veetma, väljas mängivad nad üha vähem, seega on täide levikuks loodud soodsad tingimused.
Teine oluline põhjus on asjaolu, et täid kohanevad ravimitega ega hukku enam. Siiani on peatäide raviks kasutatud peamiselt neurotoksilise toimega ravimeid, mis halvavad täi närvisüsteemi ja põhjustavad hukkumise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles