Järvalaste oodatav eluiga jääb Eesti keskmisele alla

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Statistikaameti andmetel oli möödunud aastal Eesti elaniku oodatav eluiga sünnimomendil 75,8 aastat, mis on ligi kümme kuud pikem, kui see oli aasta varem.

Järvamaal oli oodatav eluiga 75,1 aastat, aga aasta varem oli 74,5 aastat. Neli aastat tagasi oli maakonnas oodatav eluiga 73 aastat.
Eestis oli 2010. aastal oodatav eluiga pikim Tartumaal – 76,9 aastat. Üle 76 aasta oli eluiga veel Valga, Viljandi, Saare, Pärnu, Jõgeva ja Harju maakonna elanikel.

Meeste ja naiste oodatava eluea vahe oli Eestis esimest korda viimase 20 aasta jooksul alla kümne aasta. Järvamaal on siiski vahe suurem: naistel 80,7 ja meestel 69,5.

Kui rääkida sellest, kas tervislikum on elada maal või linnas, siis linlaste oodatav eluiga on veidi kõrgem, kirjutab BNS. Linlaste oodatav eluiga on 76,1 ja maaelanike eluiga 75,4 aastat. «Selles võib määrav olla arstiabi parem kättesaadavus linnas,» märkis statistikaamet. (BNS, JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles