Pikamaaautojuht kasvatab hobi korras arbuuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervital elav kaugsõiduautojuht Janno Kupper peab arbuusikasvatust hobiks, millega pikkadelt sõitudelt tulnuna on mõnus tegeleda.
Ervital elav kaugsõiduautojuht Janno Kupper peab arbuusikasvatust hobiks, millega pikkadelt sõitudelt tulnuna on mõnus tegeleda. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sada kevadel maha pandud seemet tõid Ervita mehele Janno Kupperile 400kilose arbuusisaagi. Järgmisel aastal tahab Kupper rahvusvaheliste vedude kõrvalt arbuusikasvatuse veelgi suuremalt ette võtta.

Oma päris esimese arbuusi kasvatas Janno Kupper kasvuhoones juba umbes 15 aastat tagasi, aga maitsta ta seda ei saanudki. «See läks oma teed,» ütles ta muigega suunurgas. «Eks me kõik ole lapsepõlves raksus käinud...»

Nüüd on Kupper oma arbuusidega ämma-äia põllumaale kolinud ja kasvatab neid nii nagu avamaakurke: must kile maha, augud sisse, seeme mulda, katteloor peale.
Eelmisel aastal jäi saagiks 90 kilo, tänavu oli eilseks põllult ära kärutatud juba 374 kilo arbuusi, umbes 50 kilo ootab veel oma järge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles