Masuaegsed suurprojektid soikusid laenuraha puudusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

PRIA nõustus küll Järvamaa suurprojekte kokku 8,4 mln krooniga (0,54 mln euroga) toetama, aga et omaosaluseks laenuraha otsivad ettevõtjad saadeti pankadest tagasi, läksid nende suured plaanid vett vedama.

Tänavu augustis tahtis osaühingu EEL asutanud Raul Roosimaa avada Särevere endises lüpsifarmis 600tonnise aastavõimsusega kalakasvatuse.


Veel kaks aastat tagasi, pärast PRIA otsust toetada ettevõtmist 50 protsendi ulatuses ehk 6,5 mln krooniga (0,42 mln euroga), tundus unistuse täitumine võimalik.

Praeguseks on Roosimaa pidanud sellest loobuma, sest kõik tema laenutaotlused kõigisse Eestis tegutsevatesse suurematesse pankadesse said eitava vastuse. «Omafinantseeringut peeti liiga tagasihoidlikuks ja kuigi mul oli kogemustega nõustaja olemas, peeti probleemiks seda, et olin alustav ettevõtja, kel pole kogemusi ja kes pole enam noor mees,» selgitas ta. «Sattusin masu haripunkti, Rootsist oli pankadele antud korraldus investeeringuid mitte finantseerida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles