Rahvusooper Estonia kutsub noori lauljaid tuleproovile

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rahvusooper Estonia

Rahvusooper Estonia kutsub noori lauljaid esimesele tuleproovile juba homme, 29. septembril kell 12 Paide kultuurikeskusesse, kus valitakse välja noored, kes tulevad lavale 12. novembril Rahvusooper Estonia festivali Paides «Ooper ja ballett südames» finaalkontserdil.


Projekti raames osalevad ligi 200 Järvamaa noort nädal aega toimuvates töötubades, mille tulemusena jõuab 12. novembril Paide kultuurikeskuses lavale kontsert-etendus. Lapsed saavad kogu kontserdi alates muusikalistest ja tantsulistest etteastetest kuni grimmi, dekoratsioonide ja kostüümideni estoonlaste abiga ise ette valmistada. Jagunetakse viide gruppi: lauljad, tantsijad, grimeerijad, kostüümimeistrid ja dekoratsioonide valmistajad. Iga osalev laps tegeleb projekti vältel vaid oma valdkonnaga. Õpitakse ooperilaulu ja balletti, grimeerimise põhitõdesid ja seda, kuidas tagasihoidlike vahenditega valmistada dekoratsioone ja kostüüme, tutvutakse lavataguse eluga enne «Silva» etendust ja tehakse palju muud põnevat, mis aitab kaasa tõelise teatriime sünnile

Lood, mille seast ettelaulmiseks pala valida: «Mats alati on tubli mees», Ado Reinvald / eesti rahvaviis; «Ei saa mitte vaitki olla», M. Härma / A. Haava; «Ketra Liisu», E. Kapp / folkloor. Ettelaulmine toimub a capella.
Info ja registreerimine: Mailis Kuur, Rahvusooper Estonia noortetöö juht, mailis.kuur@opera.ee, tel. 6831 323. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles