Murepilved Türi põhikooli kohalt pole hajunud

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Türil sügisel tööd alustanud põhikooli õpetajatele ja lastevanematele teeb muret, et maja on üle rahvastatud ja palgafondi ähvardab lõhki minna. Koolijuht kinnitab, et midagi hullu lahti pole.

Veidi üle kuu aja tagasi sammusid Türi põhikooli ja ühisgümnaasium õpilased ja õpetajad rongkäigus ühisaktusele. Vastakaid tundeid tekitanud koolireform, millega Türile loodi senise kahe gümnaasiumi asemele põhikool ja puhas gümnaasium, oli tehtud.


Nüüd, üle kuu hiljem on selge, et kired uute koolide juures ei vaibu. Septembri lõpus olnud põhikooli lastevanemate koosolekul oli ühe õpetaja (olgu tema nimi Keit, kõik õpetajad soovisid loos jääda anonüümseks, seega on kõigil varjunimed – toim) ütlust mööda olevat saalitäis rahvast ärritusest kihanud kui mesitaru.


Kahe lapse vanema Hannes Taube meelest on praegu uuest koolist jäänud pigem halvad muljed. «Segadust on suhteliselt palju, mida ei peaks olema, kui kooli algusest on möödas juba kuu,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles