Riigikogu liige uurib, mis saab lõhutud metsateest

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tõnis Kõiv

Riigikogu liige Tõnis Kõiv kirjutab oma blogis, et käis reedel Järvamaal Käsukonna kandis metsas, et oma silmaga näha, kuidas raietööd ühel metsatükil on teinud võimatuks ligipääsugi teistele kinnistutele, rääkimata majandamisest.

«Kui ma muidu olen kutsunud üles metsaomanikke oma metsi rohkem majandama, siis nüüd näitan, kuidas käituda ei tohi,» kirjutab ta.


Kõiv kirjutab, et peaaegu kilomeetri pikkune varem täiesti sõidetav metsatee on muudetud lihtsalt mülkaks ehk tavaliiklusvahendile täiesti läbitamatuks. Isegi jalgsi oli keeruline liikuda. «Raietööd tellinud türilane on optimistlik ja lubab, et 10. oktoobriks 2011. aastal on kõik korras, metsatee jälle sõidetav,» arutleb Kõiv. «Järelevalveametnikud muidugi usuvad omaniku juttu ja ootavad märgitud kuupäeva. Iga terve mõistusega inimene saab aru, et nii pikalt ära rikutud teed juba niisama lihtsalt ei paranda.»


Kõivu meelest oleks ilmselt pidanud raieloa väljastajal või raie järele valvajal (signaal teelõhkumise kohta tuli juba raiumise ajal) nii palju taipu või otsustusjulgust olema, et tööd seisma panna. Ta ootab huviga, millise seisukoha võtavad keskkonnainspektsioon ja keskkonnaamet ning mida teevad rikutud kinnistute omanikud. «Minu silmadele on tegemist röövraiega teiste metsaomanike huvisid jalge alla tallates, eelkõige just kinnistutele juurdepääsu võimaluse ärarikkumisega,» kirjutab ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles