Rahvusooper Estonia tuleb noori õpetama

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rahvusooper Estonia

Rahvusooper Estonia ootab Järvamaa noori lauljaid, kes said võimaluse osaleda noortekavandis "Ooper ja ballett südames", esmaspäeval kell 15 Paide Kultuurikeskusesse, et alustada proove 12. novembril etenduvaks finaalkontserdiks.

Projektis osaleb ligi 200 Järvamaa noort. Nädal aega toimuvate töötubade tulemusena jõuab 12. novembril Paide kultuurikeskuses lavale kontsert-etendus „Ooper ja ballett südames“. Estoonlaste abiga valmistavad lapsed ise ette kogu kontserdi alates muusikalistest ja tantsulistest etteastetest kuni grimmi, dekoratsioonide ja kostüümideni.

Õpitakse ooperilaulu ja balletti, grimeerimise põhitõdesid ja seda, kuidas tagasihoidlike vahenditega valmistada kauneid dekoratsioone ja kostüüme. Ühtlasi tutvutakse lavataguse eluga enne „Silva“ etendust ja tehakse palju muud põnevat, mis aitab kaasa teatriime sünnile.

Veel on võimalus registreeruda kostüümi ja dekoratsiooni töötubadesse (teave ja registreerimine Mailis Kuur, mailis.kuur@opera.ee, tel. 683 1323)



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles