Jahimehed võtavad hundid sihikule

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaamet lubab alanud jahihooajal Järvamaal küttida kümme hunti.
Keskkonnaamet lubab alanud jahihooajal Järvamaal küttida kümme hunti. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Üleeile alanud hundijahihooajal tohib Järvamaal esimese hooga küttida kümme looma. Võsavillemid on tänavu maakonnas murdnud 51 lammast ja kolm ketikoera.

Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni jahinduse spetsialist Uno Treier sõnas, et tänavu on hundid maakonnas murdnud 51 ja vigastanud kaht lammast.
Enamik loomadest hukkus Kareda vallas, kus võsavillemid murdsid kahel korral 16 looma. Ülejäänud kordadel on hundid himustanud üksikuid lambaid.


Treier märkis, et hukkunud lammaste arvu võib pidada tänavu keskpäraseks, aga mõnevõrra erilisem on, et huntide ohvriks on langenud ka kolm ketikoera.
Treier lausus, et võsavillemid murdsid majavalvureid Koeru vallas umbes kuu aja jooksul, ühest perest ühe ja teisest kaks. Majapidamised asusid üksteistest kolme-nelja kilomeetri kaugusel.

1. detsembril algab ka ilvesejahihooaeg. Eestis tohib küttida 101, Järvamaal üheksa ilvest. Nii huntide kui ilveste küttimine lõpeb 28. veebruaril.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles