Üheksas aasta tegu ootab kaalumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa aasta teo konkurss on märkamatult jõudnud üheksanda aastaringini: tänasest 27. detsembrini on aega esitada selle tiitli kandidaate.

Tavapäraselt korraldavad konkurssi maakonnaleht Järva Teataja ja Järvamaa omavalitsuste liit (JOL).
JOLi tegevdirektor Toomas Tippi mõtles veidi ja pakkus välja, et sellele teole võiks kandideerida näiteks nädal aega väldanud festival «Ooper ja ballett südames», millest sai üle maakonna osa mitu tuhat järvalast. «Või siis Imaveres valminud sotsiaalmaja, mis tõi abivajajad oma koduvalda kokku. Või Vallitornis hästi tööd alustanud ajakeskus ja Vallimäe renoveerimine,» arutles ta. «Või uus turismiinfokeskus, mille külastajate arv ja meenetemüük suurenenud – see kõik kogub Järvamaale tuntust.»


Türi koolireformile annab hinnangu kohalik kogukond. «Aga põhimõtteliselt on see tehtud. Elu tingib muudatusi ja Türi vallas on julgetud muudatusi teha ning just seda tuleb hinnata,» ütles Tippi.
Miks ei võiks aasta teole kandideerida ka esimene tunnustatud kitsepiimameierei Eestis, mis avati novembris Esnas. «Või kaua tehtud kaunikene – Prandi külamaja. Ja Mäo reisiterminal – linnades on selliseid küll, aga kõigi teede ristumiskohas, kus saavad kokku nii kaug- kui maakonnaliinid (vist?) Eestis teist pole. Lisaks on sealgi võimalus Järvamaad tutvustada, mida maakonnamuuseum ka teeb,» lausus Tippi.


Järva Teataja peatoimetaja Arnika Tegelmann ütles, et aasta teo tiitlile võivad kandideerida sündmused, paigad, asjad, raamatud, taiesed, sportlikud saavutused, tänavu valminud ehitised, korrastatud kohad, olulised sündmused, mis said alguse tänavu või tekitasid suuremat kõlapinda. «Tiitli vääriline võib olla ka ärimees, kes praeguses keerulises majandusolukorras lõi juurde töökohti, mõni hea idee või tegu, mis päästis kellegi elu,» lausus Tegelmann.
Kandidaate võivad esitada omavalitsused ja lehes ilmunud kupongi abil ka kõik järvakad, tuleb vaid pista täidetud kupong Järva Teataja postkasti või saata see aadressile: Väike-Aia 5, 72711 Paide.


Aasta teost võib anda teada ka meilitsi: arnika.tegelmann@jt.ee või jol@jarvamv.ee kuni 27. detsembrini. «29. detsembril panema kõige kaalukamad teod paarikümneks päevaks rahvahääletusele,» sõnas Tegelmann.
Nagu ikka, saab võitja auhinnaks Järvamaal pärit tekstiilikunstniku Mari Vaaderpalli gobelääni, mis antakse talle kätte 27. jaanuaril Mäo reisiterminalis.

TEAVE

Järvamaa aastate teod:
2003 Imavere kõrts
2004 Türi staadion
2005 võidupäeva paraad Paides
2006 Eesti tõe ja õiguse aasta üritused Albu vallas
2007 Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse külastuskeskuse valmimine
2008 segakoori Suisapäisa teguderohke aasta
2009 Paide spordihall
2010 Mäo liiklussõlm

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles