Pitka rahvamatk ootab end proovile panema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Järva malev kutsub 19. veebruaril juba kuuendale rahvamatkale, mis on pühendatud Järvamaalt pärit admiral Johan Pitka mälestusele.
Matk on «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2012» II etapp ning selle eesmärk on meenutada Järvamaa kuulsamat meest, tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet, propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal.
Matka korraldab Järva malev koos oma eriorganisatsioonide, Järva-Jaani ja Kareda valla ning Järva maavalitsusega.
Matka peakorraldaja, Järva maleva staabiülem kapten Vello Pops ütles, et admiral Pitka panus Eesti omariikluse loomisse on hindamatu ja ennastsalgav.
Buss stardib Peetrist kell 9 Jalgsemale. Ligi 20 kilomeetri pikkune matkatee kulgeb Jalgsemalt Pitka mälestuskivi juurest läbi Järva-Jaani Peetrisse, kuhu peaks jõudma kella 15.30ks.
Äraväsinute tarvis liigub matkaliste sabas väikebuss, kus jalgu puhata, samuti on korraldatud esmaabi. Poolel teel Peetrisse ootavad matkalisi kuum tee ja pirukad, finišis aitab väsimust peletada soe supp. Osalejate vahel, kelle matkakaardil on vähemalt kolme matka tempel, loositakse välja mitmesuguseid auhindu.
Pops palub panna selga ja jalga ilmastikule sobivad rõivad ja jalanõud. «Võib kaasa võtta ka termose sooja joogiga ja veidi suupisteid,» lisas ta.
Aega end Pitka matkale kirja panna on 16. veebruarini Järva maleva telefonil 717 9749 või e-mailitsi: urmas.piigert@kaitseliit.ee. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles