Selline näeb välja Järvamaa aasta tegu 2011

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere sotsiaalmaja
Imavere sotsiaalmaja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Aasta tegu 2011 on Imavere sotsiaalmaja ehitus
Imavere sotsiaalmaja avati möödunud aasta 25. oktoobril.
Tegemist pole hooldekodu, vaid vallale kuuluv sotsiaalmaja, kus on 12 korterit endaga toime tulevatele eakatele ja sotsiaalsete erivajadustega inimestele, samuti neile, kes vajavad toetatud elamist.

Majal on kolm trepikoda, kümme ühetoalist 21–29 ruutmeetri suurust ning kaks kahetoalist 39 ja 42 ruumeetri suurust korterit. Peale selle pesuköök pesumasina, -kuivati ja triikimislauaga ning panipaik, kus näiteks jalgrattaid hoida.
Ühe boksi korterid on mõeldud liikumispuuetega inimestele.
Ehitustööd läksid maksma 550 000 eurot, selle hulgas oli projektis kirjas 88 000 eurot valla rahakotist, aga ehituse käigus lisandus veel 20 000 euro eest kulusid.


Raha andis KATA ehk Euroopa Liidu kohalike avalike teenuste arendamise programm. Projekteeris Raine Karp, tehniliste lahenduste eest hoolitses OÜ Tartu Projekt, ehitas Tafrix, sisustas OÜ Elene.ee.
Järva Teataja peatoimetaja Arnika Tegelmann ütles, et aasta tegu valis 645 inimest nii Järvamaalt kui kaugemaltki. «Esikolmikus käis väga tihe rebimine ja nad kõik kogusid pisut alla saja hääle, esikoht kogus 99 häält,» sõnas ta.
Tegelmann lisas, et kui eelmistel aastatel on mõni aasta teo nominent üsna vähe toetust kogunud, siis seekord olid kandidaadid üsna võrdsed.


Järva Teataja ja Järvamaa omavalitsuste liit korraldasid aasta teo konkurssi juba üheksandat korda.

NOMINENDID
Ajakeskus Wittenstein Paide Vallitornis,
Rahvusooperi Estonia festival «Ooper ja ballett südames»,
Järvamaa turismiinfokeskuse uued ruumid Paides Keskväljak 8,
Kalamatsi kitsefarm ja meierei Esnas,
Mäo reisiterminal,
Paide Vee tänava perearstikeskuse uus maja,
Imavere sotsiaalmaja,
Prandi – Eestimaa aasta küla 2011,
Türi–Viljandi raudteelõigu remont ning uued peatused Käreveres ja Ollepal,
Kevade kohvik Türil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles