KredExi tugi aitas ettevõtetel investeerida üle kahe miljoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Woodman tootmishoones Kaalepis toimetavad uue kaliiberlihvpingi taga Kairi Jervsalu (vasakul) Kairi Kleemann. Uue seadme ostu toetas EAS, omaosaluseks kulunud pangalaenu käendas KredEx.
Osaühingu Woodman tootmishoones Kaalepis toimetavad uue kaliiberlihvpingi taga Kairi Jervsalu (vasakul) Kairi Kleemann. Uue seadme ostu toetas EAS, omaosaluseks kulunud pangalaenu käendas KredEx. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

KredExi pakutav laenukäendus on aidanud ettevõtjatel, kes pole laenukoormust peljanud, hankida seadmeid ja nii konkurentsis püsida.

Kaalepis puitmööblit tootev osaühing Woodman sai eelmisel aastal ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) 49 000 eurot toetust servakantmasina ja kaliiberlihvpingi ostuks.


Ligi 74 000 euro suuruse omaosaluse katmiseks võttis ettevõte pangalaenu ja kasutas selleks KredExi käendust. «Enamjaolt tahavad pangad ikka tagatist, et end kindlustada,» põhjendas Woodmani juhatuse liige, müügijuht Peeter Kuum.


Üle-eelmisel aastal ületas Woodmani käive miljoni euro piiri ja eelmisel kahe miljoni piiri, kogu toodang läheb ekspordiks, peamiselt Inglismaa, Prantsusmaa, Saksamaa ja Soome jaekaubandusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles