Tänasest saab vaadata tuludeklaratsiooni andmeid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Alates tänasest kuni 10. veebruarini saavad kliendid e-maksuametis/e-tollis vaadata maksu- ja tolliametile teadaolevaid andmeid oma kulude ja tulude kohta, mis kantakse eeltäidetud tuludeklaratsioonile.
Andmeid saab vaadata e-maksuameti/e-tolli rubriigis 2011. aasta tuludeklaratsiooni MTA andmed.


Selleks, et tulude deklareerimine läheks lihtsalt ja kiirelt, soovitab maksu- ja tolliamet esitatud andmeid eelnevalt kontrollida. Juhul, kui e-maksuameti/e-tolli infolehel andmed puuduvad või need erinevad kliendile teadaolevatest, tuleb pöörduda väljamakse tegija või kulu saaja poole palvega puuduvad andmed maksuhaldurile elektrooniliselt esitada või esitatud andmed parandada.

Kui tööandjad, koolitusasutused või teised asutused ei saa andmeid elektrooniliselt esitada või neid parandada, tuleb andmed tuludeklaratsioonil ise parandada. Niisugusel juhul palub amet kulu tegemist tõendavad dokumendid esitada deklareerijal.

Laenuintresside andmeid saab oma eeltäidetud tuludeklaratsiooni jaoks edastada elektrooniliselt läbi internetipankade. Intresside andmed tuleb edastada kindlasti enne tuludeklaratsiooni täitmist. Täiendavat infot intresside kohta saab klient oma pangast.
2011. aastal võetud eluasemelaenude puhul kontrollib maksuhaldur laenuintresside õiget deklareerimist ja laenu sihtotstarbelist kasutamist, et tagada õige deklareerimine kohe esimesel aastal.
E-maksuametis/e-tollis saab tuludeklaratsiooni esitada alates 15. veebruarist.
Eeldatava suure deklareerijate hulga tõttu võib e-maksuamet/e-toll olla esimestel päevadel ülekoormatud. Amet palub klientidelt mõistvat suhtumist ja võimalusel esitada deklaratsioon mõni päev hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles