«Koolitants» sõelus paremaid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile õhtul Paide kultuurikeskuses olnud festivali «Koolitants 2009» Järva maakonna tantsupäeva avasid väikesed Lepatriinud Kerli Graubneri juhendatavast Nublude rühmast. Pärast neid astus võistlustulle veel 16 tantsutruppi 20 tantsuga.

Festivali peakorraldaja Marge Ehrenbusch ütles, et kategooriaid on tänavu seitse, aga hiphopi tugeva pealetungi tõttu loodud tänavatantsu kategooria oli Järvamaa eelvoorus esindamata.
Säästutantsu kategoorias, kus hinnatakse peamiselt leidlikku lähenemist ja humoorikust, astus ainsana üles Paide gümnaasiumi XIr klass kavaga «Võta aega!». Nii tänava- kui säästutants on «Koolitantsu» kavas tänavu esimest korda.
Järvamaa tantsuloojatel napib ilmselt mõtteid ka eestipärase tantsu loomiseks, selles kategoorias astus üles vaid Ülle Vaasi juhendatav Järva-Jaani noorterühm tantsuga «Aga, mis meil viga elada».
Tantsu muusikaks on Vaasi valinud temperamentse setu loo «Tšatuška», mis räägib meheleminekust ja tööst. «Tants sai päris teemakohane - laval on käigus nii loorehad kui ka kaelkoogud,» ütles ta.
Selleks festivaliks kolm tantsu loonud Vaas teab, milles peitub hea tantsu saladus. «Lapsed peavad laval esinedes seda tantsu nautima,» sõnas ta.
Kõige tihedam konkurents oli kõige pisemate hulgas: lastetantse oli nii lepatriinudele, tibudele kui ka sipsikutele, kokku seitse kava.
Festivali peakorraldaja Marge Ehrenbusch tõi Järvamaa omapärana välja, et väga tugevalt on esindatud mudilased, I-III klassi lapsed ja gümnaasiumiaste, aga nukras seisus on IV-IX klassid. «Teil on kuskile üks auk sisse jäänud,» lisas ta.
Maakonna tantsupäeval sõelale jäänud trupid astuvad üles 25. märtsil Pärnu kontserdimajas piirkonna tantsupäeval, kus järvalastel tuleb lõppvõistlusele pääsuks võrrelda oma tantsuoskusi Pärnu-, Lääne- ja Saaremaa parematega. Eesti Tantsuagentuur korraldab «Koolitantsu» festivali 15. korda. (JT)

Piirkondlikule tantsufestivalile pääsesid edasi:
• Lastetantsude kategoorias:
Järva-Jaani mudilased tantsuga "Tüdrukute eest plehku" (juhendaja Ülle Vaas)
Nublud tantsuga "Lepatriinud" (juhendaja Kerli Graubner)
Muinaslugu tantsuga "Kiusaja" (juhendaja Ave Prints)
Vikerkaar tantsuga "Sipsikud" (juhendaja Kerli Graubner)
• Vabatantsu kategoorias
Alolalelolaje tantsuga "No3"
• Eesti tantsu kategoorias
Järva-Jaani teine noorterühm tantsuga "Aga, mis meil viga elada" (juhendaja Ülle Vaas)
• Säästutantsu kategoorias
Paide gümnaasiumi 11R klass tantsuga "Võta aega" (juhendajad Kärt Päll, Stina Vürmer)
• Estraaditantsu kategoorias
Alice - SK Maribel tantsuga "Meie ja harjad" (juhendaja Kerli Graubner)
Exit tantsuga "Halli massi hommik" (juhendaja Sigrid Savi)
Järva-Jaani noorteliikumisrühm tantsuga "Selle aja tants" (juhendaja Ülle Vaas)
Paide gümnaasiumi 10R klass tantsuga "Teiselt planeedilt" (juhendajad Marleen Kruusamäe, Egle Ninep)
HANNES tantsuga "Bruno leiab sõbrad"
• Showtantsu kategoorias
Exit tantsuga "Tüdrukud" (juhendaja Evelin Juhanson)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles