Üle 500 Järvamaa õpetaja alustas streiki

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna streigivad Järvamaal 26 lasteaias ja koolis 510 haridustöötajat.

Tosinas haridusasutuses kestab tööseisak kolm päeva. Kuigi enamik lasteaedu ja koole võtab siiski streigi ajal lapsi vastu, on neidki, kes seda ei tee. Nii on näiteks otsustanud Peetri põhikool ja Väätsa lasteaed.


Täna hommikul kella kaheksaks polnud Väätsa lasteaeda ühtegi mudilast toodud ning direktor Aira Schumann ütles, et lapsevanemad olid mõistvad ja said aru, et kui on streik, siis lasteaed ei tööta.
Ühtegi last polnud hommikul ka Väätsa põhikoolis, kus ringi askeldasid üksnes mõned õpetajad.

Laste kantseldamise asemele selgitasid Väätsa lasteaia töötajad täna hommikul ERR Kesk-Eesti korrespondendile Olev Kengile, miks nad kolm päeva streigivad.

STREIKIJAD
Väätsa, Oisu ja Lokuta lasteaed, Laupa, Väätsa, Türi ja Peetri põhikool, Retla kool, Koeru keskkool, Järva-Jaani gümnaasium, Türi ühisgümnaasium, Ambla lasteaed-põhikool, Koigi põhikool, Paide gümnaasium ja ühisgümnaasium, Aravete keskkool, Roosna-Alliku, Albu ja Imavere põhikool, Türi-Alliku, Viisu (streigib vaid üks õpetaja, lasteaed võtab lapsi vastu), Aravete, Imavere, Särevere ja Türi Kesklinna lasteaed. Paide Sookure lasteaia töötajad teevad ühetunnise hoiatusstreigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles