Paide linnameeskond pürib tulla viiendaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnameeskond
Paide linnameeskond Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval Paide kunstmuruväljakul neljanda meistriliigahooajaga alustav Paide linnameeskond on võtnud sihi tulla viiendaks, aga lähiaastate eesmärk võiks olla poolprofiks kujuneda.

Meistriliigas 2009. aastal debüteerides lõpetas Paide linnameeskond hooaja kümne meeskonna seas üheksandal kohal, 2010. parandas koha kaheksandaks ja 2011. aastal oli kuuenda kohaga parim amatöörvõistkond.
Hooajaeelsetes kontrollmängudes kaotas linnameeskond Nõmme JK Kaljule, FC Viljandile ja Tallinna FC Florale, aga võitis JK Sillamäe Kalevit. Esiliigavõistkondadest oli ta üle Tallinna Flora II-st ja viigistas FC Puumaga. Linnameeskonna duubliks jäi Paide Kumake (II liiga).
Fännid võiksid
koonduda
Paide linnameeskonna peatreener Meelis Rooba ütles, et treeningmängudest pikaajalisi järeldusi teha ei tasuks, pigem on need mõeldud uute meeste proovimiseks.
Meeskonda on lisandunud grusiin Tengiz Eteria Tallinna Kalevist, Stanislav Goldberg FC Viljandist, Tambet Anso Pärnu linnameeskonnast ja Sander Rõivassepp Valga Warriorist.
Ka mängib meeskonnas nüüd Järva-Jaani taustaga Aiko Orgla. Äraminejatest moodustasid suure osa laenulepingu alusel mängijad.
Rooba usub, et linnameeskond suudab mängida tippudega võrdselt. «Ettevalmistus on läinud loodetult, mehed on tugevamas füüsilises vormis kui varem ja taustajõud on läinud paremaks,» selgitas ta.
Rooba märkis, et teel poolprofiks on algav hooaeg enda näitamise ja toetajatele tõestamise koht. «Üritame hoida senist positsiooni ja astuda sealt sammukese edasi, ka Järvamaa esindusvõistkonnana tuleb hoida lippu kõrgel,» ütles ta.
Rooba andmetel peaks linnameeskonna ja tabeli ülemise otsa meeskondade eelarvete vahe olema umbes viie-kuuekordne.

Paide linnameeskonna mänedžer Jaanus Pruuli täpsustas, et hooaja eelarve on ligi 75 000 eurot, millest 10 000 tuleb Paide linnalt ja ülejäänu toetajatelt. «Ega suurenenud rahasumma häid tulemusi taga, kuid vähemalt annab kindlust, et saame mängudeks valmistuda maksimaalse professionaalsusega ja treenida parimates tingimustes,» selgitas ta.
Pruuli meelest on meeskond hooajaks löögivalmis. «Soovime senist «muinasjuttu» ehk neljandast liigast üha kõrgemale tõusmist jätkata,» lisas ta.
Hooaja eel on olnud meeskonna Tallinna-treeningutesse kaasatud näiteks füüsilise ettevalmistuse spetsialist ja füsioterapeut. «Eelarverahast on kaetud treenerite osaline tasu ja tagatud see, et kõikidele mängudele saavad mängijad sõita ühiselt bussiga, mitte ei pea selleks eraautosid kasutama,» lausus Pruuli.
Pruuli sõnas, et on vahepeal suhelnud fännidega ning soovist pakkuda jalgpallipublikule enamat püüdnud tulevasteks kohtumisteks abijõude leida. «Juba avamänguks tahame organiseerida korralikku teavitamist, miks mitte ka publikule loosiauhindu, püüame ära kasutada sotsiaalmeediat,» täpsustas ta.
Pruuli lisas, et fännirühmitustele on pandud alus, ka on Kaido Ivask loonud veidi vanematest inimestest omalaadse fänniseltsingu. «Nõmme Kalju on selles valdkonnas hea eeskuju,» märkis ta.
Võrdseid mehi
peab jaguma
Eelmistel aastatel Paide linnameeskonna mänedžerina tegutsenud Paide linnapea Kaido Ivask põhjendas oma kõrvalejäämist ja tööülesannete Jaanus Pruulile andmist igapäevatöö rohkuse ja ajapuudusega.
Ivask märkis, et linna toetussumma pole eelmise aastaga võrreldes muutunud ning linna esmahuvi oli ja on, et meistriliiga kodumänge kui tasemel spordivõistlusi peetaks ikka kohapeal.
Jalgpallifännina lootis Ivask algaval hooajal meeskonnalt tõsist võitlust, et tõusta turniiritabelis kõrgemale. «Amatöörvõistkonnale tähendab see kõik muidugi meeletut pingutust ning täidetud peab olema vähemalt kaks eeldust: küllalt pikk pink ja tasemelt võrdsed mängumehed,» arutles ta. «Eeldan, et pärast kolme aastat ei tohiks meistriliigasse püsimajäämine kujuneda probleemiks. Uuele tasemele küündimine võib tulevikus tähendada ka toetajate arvu suurenemist.»
Linnameeskonnal on meistriliigas nagu ikka üheksa vastast, kelle kõigiga tuleb mängida neli ringi. 36 mängust esimene on laupäeval nädalapäevad kasutusvalmis olnud Paide kunstmuruväljakul kell 14  FC Kuressaarega.

TEAVE

Eesti jalgpalli
meistriliiga 2012
Osalejad: Tallinna FC Levadia, FC Kuressaare, FC Viljandi, Tallinna FC Flora, Tartu JK Tammeka, JK Sillamäe Kalev, Paide linnameeskond, Nõmme JK Kalju, Narva JK Trans, JK Tallinna Kalev (lisandus).

Allikas: www.jalgpall.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles