Noored lumelaudurid näitasid Vallimäel õhulende

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide lumelauasõidu meistrivõistlustel tuli seitsme kuni kümne aasta vanuste poiste klassis kolmandale kohale Sten-Erik Tamme.
Paide lumelauasõidu meistrivõistlustel tuli seitsme kuni kümne aasta vanuste poiste klassis kolmandale kohale Sten-Erik Tamme. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi Paide Vallimäe nõlvad sobivad rohkem kelgutajatele, näitasid Paide poisid pühapäeval omavahel mõõtu võttes, et seal on võimalik ka neljameetriseid õhulende sooritada.
Treener Tarmo Alt ütles, et õhtuti käib Vallimäel lumelaua ja suuskadega sõitmas ligi paarkümmend poissi ning eelmisel nädalal tekkis tal mõte, et enne lume sulamist võiks nende vahel maha pidada linna meistrivõistlused lumelauasõidus. Et osa poisse suusatab, laiendas Alt võistlust ka neile.
Pühapäeval võiski näha, kuidas osa alles lasteaias käivaid poisse võtsid Vallimäe nõlvalt hoogu, kihutasid hüpeka poole, sooritasid seejärel õhulennu ja maandusid kas jalgele või mõnele teisele kehaosale.
Peale kaugushüppe võistlesid poisid veel trikihüppes ja lumelauakrossis.
Kuigi nooremate hüppajate tulemusi mõõdeti veel kümnetes sentimeetrites, on Vallimägi Aldi selgitusel suurepärane koht algtõdesid õppida ja õpetada. «Ivar Kruusenberg, kes võistleb praegu sellel alal maailma parimatega, on samuti alustanud siitsamast ja ma ei näe põhjust, miks ei võiks nende poiste hulgast talle järelkasvu tulla,» ütles ta.
Kui neist poistest võistlejaid ei saagi, ei jää nad  Aldi ütlust mööda vähemalt edaspidi suurtel mägedel häbisse, sest põhitõed on selged.
Kolmandas klassis õppiv Martin Leotoots ütles, et suvel sisustavad tema aega jalgpall ja kardisõit, kuid talvel jääb aega üle ja selleks ta käibki sõpradega Vallimäel.
Martini meelest on kõige kihvtim trikitamine, kuid see nõuab veel palju harjutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles