Järvamaa laste lemmikraamat jutustab saja-aastase nõiaplika seiklustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna laste häälte põhjal oleks lemmikraamatu tiitli saanud küll «Tont ja mannapuder», aga pildile jäänud Paide ühisgümnaasiumi lapsed rõõmustasid ka «Nõianeiu Nöbinina» võidu üle.
Paide linna laste häälte põhjal oleks lemmikraamatu tiitli saanud küll «Tont ja mannapuder», aga pildile jäänud Paide ühisgümnaasiumi lapsed rõõmustasid ka «Nõianeiu Nöbinina» võidu üle. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Nukitsa konkursil valisid oma lemmikkirjaniku ja raamatukunstniku ka Järvamaa lapsed, võidu tõi mõlemas kategoorias üks ja sama teos: Kristiina Kassi kirjutatud ja Heiki Ernitsa piltidega «Nõianeiu Nöbinina».

Üle-eestilisel Nukitsa konkursil, kus lapsed valivad viimasel kahel aastal ilmunud lasteraamatute seast oma lemmikud, võitsid Järvamaa laste südamed lood lustakast saja-aastasest nõianeiust Nöbininast, parimaks pidasid lapsed nii lugude autorit Kristiina Kassi kui ka raamatu illustraatorit Heiki Ernitsat.


Õige napilt, vaid paari häälega jäi autoritest teiseks Markus Saksatamm, kes koondas oma 33 naljakat lastejuttu raamatusse «Tont ja mannapuder».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles