Piimakombinaat piimaga enam ei tegele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide piimakombinaadi hoov mõni aasta tagasi.
Paide piimakombinaadi hoov mõni aasta tagasi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Suured tsisternautod Paide piimakombinaati piima enam ei too ning pärast järjekordset koondamislainet jääb sinna ametisse veel kümmekond inimest, kes segavad ja pakendavad pulbreid.

OÜ Paide Piim tootmisjuht Kristiina Kibe tunnistas, et järjekordne osa töötajaid on saanud kätte koondamisteate. «Osal inimestel on viimane tööpäev märtsi lõpus ja osal aprilli lõpus,» lisas ta.
Kibe pole veel koondamisteadet saanud, kuid usub, et see on üksnes aja küsimus.
Uksi päris kinni siiski ei panda ja ametisse jääb veel kümmekond inimest, kes koostavad ja pakendavad piimapulbrisegusid.
Pulbri tootmine on Paides lõppenud juba kuid tagasi, aasta algusest ei toodeta enam kilepiima ja nüüd ka kõrgkuumutatud piimatooteid.
Kibe selgitas, et juba praegu toorpiima enam vastu ei võeta ja osa tootmisüksusi on konserveeritud.
Piimakombinaadi omanik Oliver Kruuda ütles kaks kuud tagasi Järva Teatajale, et tõhustab tootmist kõigis neljas tootmisüksuses. «Paides on piimakombinaat ja ka jääb sinna,» kinnitas ta siis.
Kruuda lisas, et tänavu Paide tootmishoone ajutiselt konserveeritakse.
Kruuda ütlust mööda on praegu tehtud otsus sulgeda Tere Tallinnas asuv piimakombinaat ja tuua tootmine Paidesse. Tootmise ületootmine pealinnast Paidesse läheb tema arvutusi mööda maksma 8–12 miljonit eurot ja see võtab aega aasta.
Millal Paide piimatööstuse hoones uuesti tootmistegevus käima läheb, ei osanud Kruuda kaks kuud tagasi öelda. «See sõltub majanduse arengust,» sõnas ta.
Paide piimakombinaadi kauaaegne juht Jaan Käär Kruuda optimismi ei jaga. «Kruudal võib isegi olla soov tootmine Tallinnast siia tuua, kuid kahtlen, et see kunagi toeks saab,» ütles ta.
Kui jälgida, mis on piimakombinaadis Kruuda juhtimise ajal tehtud, oleks Kääri hinnangul parim lahendus, kui kombinaat leiaks uue omaniku. «Ta tegutseb hetkeemotsioonide najal ja pole pikka plaani,» märkis ta.
Käär muretseb kõige rohkem töötajate pärast, kes on juba aastaid elanud teadmatuses, sest kogu aeg antakse suuri lubadusi, aga tootmine on tegelikult hääbunud.

Piimakombinaat

Paide piimakombinaat avati 1978. aastal. 1981. aastal alustati siin juustu tootmist.
1980ndatel töötas ettevõttes 420 inimest, neist Paides umbes 300.
2012. aastal kombinaat piima enam vastu ei võta ja tööl on kümmekond inimest.
Allikas: Järva Teataja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles