Reisiterminalis näeb vanu jalavarje

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alates esmaspäevast on Mäo reisiterminali ootesaalis võimalik uudistada väljapanekut vanadest jalanõudest.
Järvamaa muuseumi peavarahoidja Leelo Saar (pildil) sõnas, et kui viimati olid vitriinis väljas vanad reisikohvrid, siis edaspidi saab näha, mida reisikohvrid sisaldasid. «Arvata võib, et reisile minnes pakiti kaasa ka jalanõud. Valikut neist siin näebki,» selgitas ta.
Vitriinis on nii laste-, naiste- kui ka meestejalatseid. Vanimad jalavarjud on 19. sajandist pärit nahkpastlad, uuemat moodi esindab 1990ndatest pärit poolsaabaste paar.
Väljapaneku pilgupüüdja on aga kahtlemata õlest punutud ja puidust tallaga hiigelsuured jalavarjud (pildil). Leelo Saare ütlust mööda jõudsid need «jetijalanõud» muuseumi valdusse ühelt paidelaselt, kes need oma maja keldrist suurpuhastuse käigus leidis. «Kahjuks puudub igasugune teave, kes ja mille tarbeks niisuguseid jalavarje kanda võis,» lausus ta. «Annetaja pakkus, et ehk kasutasid selliseid jalanõusid metsavennad. Kõikide märkide järgi otsustades aga neid jalatseid keegi kandnud pole, tallal pole näha mingeid kulumisjälgi.»
Väljapanekut jalanõudest on võimalik Mäo reisiterminalis uudistada suve lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles