Mäo liiklussõlm paistab silma avariidega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval toimus Mäo liiklussõlmes, kohas kus Pärnu–Rakvere maantee ristub Tallinna–Tartu maanteega, järjekordne avarii. Kui palju on pooleteise aastaga selles kohas plekki mõlgitud, ei oska keegi öelda.
Pühapäeval toimus Mäo liiklussõlmes, kohas kus Pärnu–Rakvere maantee ristub Tallinna–Tartu maanteega, järjekordne avarii. Kui palju on pooleteise aastaga selles kohas plekki mõlgitud, ei oska keegi öelda. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Nädalavahetusel Mäos juhtunud avarii näitas taas, et pool miljardit krooni maksma läinud liiklussõlme Pärnu–Rakvere maantee osa on liiklejatele segane ja seetõttu ka ohtlik.

Politsei patrullteenistuse vanem Üllar Kütt tunnistas, et isegi politseinikud ei tea, kui palju on kõnealusel teelõigul poolteise aasta jooksul avariisid juhtunud, sest kõigist juhtumeist neid ei teavitata.


Küti hinnangul on üks riigi viimaste aastate suuremaid teetöid halvasti projekteeritud. «Seal on päris ohtlikud kohad,» lausus ta. «Liiklussõlm tuleks ehitada nii, et ristuvaid teid ei tohiks olla, nagu see on Tallinna külje all Jüris.»

Maanteeameti Ida regiooni direktori asetäitja Jaan Võsu ütles, et eelprojekti koostamise käigus tehtud liiklusuuringute järgi on Rakverest Tartu suunas ja Tartust Pärnu suunas pöörete sooritajate hulk sedavõrd väike, et vajadust nendele eraldi rampe rajada pole. «Maanteeameti hinnangul on tegemist juhtide tähelepanematusest tingitud õnnetustega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles