Päästjad kustutasid Paides kulupõlengu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Kuigi päästjad saavad üle Eesti hulgaliselt väljakutseid kulupõlengute kustutamiseks, on Järvamaal õnneks läinud ja sellise sisuga väljakutseid on tänavu tulnud vaid üksikuid. Üks sellistest oli täna kella 17 ajal, kui Paides Järve tee lähedal nähti puude tagant musta suitsu tõusmas.

Päästjate saabudes põles jõe ääres kulu umbes 500-600 ruutmeetril. Tulekahju kustutati esmaste vahenditega umbes 30 minutiga.
Päästeamet tuletab meelde, et kulu põletamine on keelatud. Tänasest algas kogu Eestis tuleohtlik aeg, mis tähendab seda, et metsas on tule tegemine rangelt keelatud, välja arvatud selleks ette nähtud kohtades. Matkajatel ja metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada Riigimetsa Majandamise Keskuse lõkkekohti, nende asukohad leiab internetilehelt www.rmk.ee. Samuti võib avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside asukohti uurida kohalikust omavalitsusest.
Täpsemat infot tule tegemise ohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles