Järvamaa vajab juurde 1100 talgulist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Karinu mõisa pargis.
Talgud Karinu mõisa pargis. Foto: Erakogu

Laupäeval, 5. mail peetaval «Teeme ära!» talgupäeval on Järvamaal tulemas ligi 50 talgut, kuhu on praeguseks end kirja pannud ligi 460 talgulist.

Talgute Järvamaa koordinaator Argo Loo ütles, et sageli jätavadki inimesed kirjapaneku talgueelsele nädalale. «Paljud registreeruvad ka talgupäeva hommikul talgujuhi juures, kuid muidugi oleks hea, kui talgute korraldajad saaksid osalejate arvu varem teada. Nii on lihtsam plaanida tööriistu ja ka talgulistele süüa,» selgitas ta.

Loo andmetel tuleb enim talguid Koeru ja Järva-Jaani vallas, kummaski seitse. Paarikümnes talgukohas on vabad kõik või peaaegu kõik kohad. Vabu kohti pole Koeru pastoraadi ja kalmistu heakorratalgutel, Prandi allikate, Paide Püha Risti kiriku ning Roosna-Alliku vallas talutalgutel. Paljudes kohtades on aga talgud juba toimunud, näiteks Laupas koristati üheskoos mõisaparki ja selle ümbrust 28. aprillil.

Kõige rohkem osalejaid – 250 inimest – on plaanitud 15. maini kestvatele digitalgutele, mille käigus palutakse inimestel edastada infot digitalgute Facebooki lehel olevate piltide kohta. Pildid on pärit muuseumitst, arhiividest ja teistest mäluasutustest.
Täpsema ülevaate Järva maakonna talgutest saab «Teeme ära!» kodulehelt. Talgutele saab end kirja panna talgulaupäeva hommikuni.

Omapoolset tuge soodustustega pakuvad ühiste tööde-tegemiste õnnestumisse ettevõtted ja organisatsioonid üle Eesti, samuti on töötutel võimalik kasutada töötukassa sõidutoetust.
Ühtlasi on veebilehel www.teemara.ee jagada talgulugusid, mida kogub Eesti Rahva Muuseum. Selleaastane talgupäev on osa üleilmsest algatusest «World Cleanup 2012». (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles