Pakpoord leiab lõpuks puuduolevad õmblejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ahulas pääste- ja ohutusveste tootva osaühingu Pakpoord tegevjuht ja omanik Gerhard Eberle pöördus pärast pooleaastast tööpakkumiskuulutuste avaldamist ja õmblejate otsinguid ning ikka tühjade kätega jäämist lõpuks abipalvega Albu vallavanema Kalju Kertsmiku poole.
Kertsmik pakkus välja variandi töötajad kohapeal välja koolitada ning uuris toetusvõimalusi Töötukassa Järvamaa büroost ja Järvamaa kutsehariduskeskusest.
Eile istuski kaheksa Ahula lähiümbruses elavat töötut naist kolmepoolse koostööprojekti käigus Pakpoordis esimest korda «koolipinki».
Õhtul tunnistas koolitaja, kutsehariduskeskuse kodumajanduse eriala kutseõpetaja ja õmbluslabori juhendaja Marike Reedla, et kuigi enamikul naistest pole õmblemisega eriti mingit kokkupuudet olnud, on neil õppimis- ja töötahet ning nii saab neist asja küll. «Tähtis on, et nad omandaksid koolituse käigus täpsuse ja algteadmised, kiirus tuleb hiljem vilumusega,» ütles ta.
Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang tunnistas, et esialgu otsis büroo töötute hulgast õmblemiskogemusega naisi ja leidis neid vaid kaks, kes olid varem kudujana töötanud. Õppimishuvilisi töötuid Albu ja Ambla valla naisi leidus aga koguni 11. «Ei teagi, kas neil puudus info kodukohas toimuva kohta või ei julgenud nad oskuste puudusel varem tööle kandideerida, aga kui õppimisvõimalus tuli, haarasid nad sellest agaralt kinni,» lausus Tasang.
Koolitus kestab 40 tundi. Praegu vajab Pakpoord kolme-nelja õmblejat, nii et vähemalt esialgu saavad tööle vaid parimad.
Alates tänasest peavad samasuguse koostööprojekti esimesed pääsukesed – töötukassa toetusel Järvamaa kutsehariduskeskuses puhta vuugi ladujaks koolitatud töötud mehed – oma headust tõestama Järvamaa haigla objektil, kus tööandja on Paide MEK.
Paide MEKi tegevjuhi kohuseid täitev Janek Lohu käis eelmise nädala lõpus Säreveres üle vaatamas praktilisi töid, mis viis meest kahenädalase koolituse lõpuosas teinud olid. «Vaatasin tööd üle, rääkisin õpetajaga ja selle põhjal valisin kolm meest välja,» ütles Lohu. «Eks tegelikkus näita, kas neist ka asja saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles