Pakpoord leiab lõpuks puuduolevad õmblejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahulas tegutseva osaühingu Pakpoord tegevjuht ja ainuomanik Gerhard Eberle.
Ahulas tegutseva osaühingu Pakpoord tegevjuht ja ainuomanik Gerhard Eberle. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Ahulas pääste- ja ohutusveste tootva osaühingu Pakpoord tegevjuht ja omanik Gerhard Eberle pöördus pärast pooleaastast tööpakkumiskuulutuste avaldamist ja õmblejate otsinguid ning ikka tühjade kätega jäämist lõpuks abipalvega Albu vallavanema Kalju Kertsmiku poole.

Kertsmik pakkus välja variandi töötajad kohapeal välja koolitada ning uuris toetusvõimalusi Töötukassa Järvamaa büroost ja Järvamaa kutsehariduskeskusest.
Eile istuski kaheksa Ahula lähiümbruses elavat töötut naist kolmepoolse koostööprojekti käigus Pakpoordis esimest korda «koolipinki».


Õhtul tunnistas koolitaja, kutsehariduskeskuse kodumajanduse eriala kutseõpetaja ja õmbluslabori juhendaja Marike Reedla, et kuigi enamikul naistest pole õmblemisega eriti mingit kokkupuudet olnud, on neil õppimis- ja töötahet ning nii saab neist asja küll. «Tähtis on, et nad omandaksid koolituse käigus täpsuse ja algteadmised, kiirus tuleb hiljem vilumusega,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles