Päästeamet kohustas Vao söevabrikut tööd peatama

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao söevabrik on mitmel korral süttinud.
Vao söevabrik on mitmel korral süttinud. Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Päästeamet andis eile OÜ-le Vao Söetööstus grillsöe valmistamise seadmete kasutuse keelu seniks, kuni ettevõtte on viinud tootmise nõuetega vastavusse.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld teatas, et viimase poolteise kuu jooksul on päästjad käinud Järvamaal asuvas Vao söetööstuses neli korda.


18. aprillil põles puidukuivati, päästjad tegid kustutustöid ja traktor vedas hoonest välja hõõguvaid küttepuid. 21. mail süttis agregaadi torude isolatsioon, koldest tilkunud tõrv ja kolde ees asunud praht, üks töötaja sai põletushaavu.
Samal päeval käisid päästjad veel kord kohal, sest söetööstusest levis musta suitsu. Kohapeal selgus, et suitsu põhjustas korstna puudumine, päästjad ventileerisid ruume.


26. mail kutsuti päästjad taas Vaole, sest katuse alt tuli musta suitsu. Kohal olnud töötajad selgitasid päästjatele, et suitsu põhjustab tootmine.
25. mail korraldasid päästeamet, keskkonnainspektsioon, maksu- ja tolliamet ning politsei- ja piirivalveamet Vao söetööstusse ühise kontrollkäigu.


Haldusmenetluse käigus tuvastati, et ettevõte rikub tuleohutusnõudeid, tootmisprotsess on äärmiselt tuleohtlik ning kujutab reaalset ohtu inimese elule, tervisele ja varale.
Osaühing sai ettekirjutuse seadmete töö peatamiseks. Juhul kui ettekirjutust ei täideta, rakendub ettevõttele ettekirjutusega antud sunniraha hoiatussummas 3200 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles