Poliitikud pole rahaga kitsid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Järvamaa poliitikutest on erakondadele kõige rohkem annetanud perekond Sarapuu, kes on kolme aastaga Keskerakonda toetanud rohkem  kui 35 000 euro ehk üle poole miljoni krooniga.

Keskerakonda kuuluv endine riigikogulane ja praegune Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu tunnistas, et partei toetamist on ta arutanud terve perega ja pole seda üksi teinud.


Kõige heldemad on Sarapuud Keskerakonna suhtes olnud möödunud aasta augustis ning 2010. aasta oktoobris ja novembris. Möödunud aasta 9. augustil kandis Sarapuu partei kontole 9500 eurot. Samal päeva toetas Keskerakonda ka tema väimees Margo Toomingas 3800 euroga.


2010. aasta oktoobris ja novembris sai Keskerakond Arvo Sarapuult üle 100 000 krooni, samal ajal toetas parteid ka tema tütar Meril Sarapuu 100 000 krooniga.
Kui mõni poliitik on erakonnale annetanud peaaegu kogu oma teenistuse, siis enda puhul soovitas Sarapuu  vaadata tuludeklaratsiooni ja annetusi, millest on näha, et ta saab partei toetamist endale lubada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles