Lõpupeol ruulivad lihtsus ja naturaalsus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA

Vähem on rohkem – see igikestev tõde pole kuhugi kadunud ka sel koolide lõpetamise hooajal. Piduliku sündmuse puhul välimusele lihvi andes ei tohiks unustada koolilõpetaja loomulikku ilu, arvavad üksmeelselt nii stilistid kui ka juuksurid.


Sõnapaar «kooli lõpetamine» mõjub hüperenergilisele stilistist saatejuhile Ženja Fokinile nagu punane rätt härjale.
Nõuandeid ja nippe on tal jagada justkui varrukast, nii tundub, et kõik kooli lõpetamisega silmitsi seisvad noored peaksid kohustuslikus korras stilist Fokini karmi pilgu alt läbi käima, sest vaid nii saaks vältida moe­apsakaid, mida hiljem on piinlik meenutada.
Fokini rohketest näidetest jäävad selgesti pinnale need olulised vead, mida iga koolilõpetaja vältima peaks, olgu tegemist põhikooli või gümnaasiumi lõpetamisega.
Ženja Fokini keeld number üks: mitte mingil juhul ärge muretsege endale tüüpilist pitsilist-satsilist «vahukoorekleiti». Kuigi põhikoolilõpetajad tahaksid sageli välja näha nagu printsessid, pole selline kleit õigupoolest ei moekas ega ilus.
Keeld number kaks: ärge praadige ennast enne lõpetamist solaariumis grillkanaks! Seda rõhutab Fokin kui liigagi sageli esinevat moeapsu, sest tütarlaste seas olevat enne pidu solaariumikabiinis naha kõrvetamine väga populaarne.
«Igasugune ülepraadimine on väga in, saadav grillkanajume aga väga inetu. Ilus on kerge jume, mis sobitub noore inimese loomuliku nahatooniga,» põhjendas ta.
Oma välimuse ületuunimisega pidavat Fokini meelest rohkem probleeme olema just põhikoolilõpetajatel, sest gümnasist mõtleb juba pikemalt läbi, mida selga panna ja kas ostetud rõivaeset hiljemgi kanda saab.
 Just praktilisust peab ka Fokin kleidi ilu kõrval olulisimaks. Tema ütlust mööda on ühe kleidi kandmise võimalusi tohutult, vaheldust tuleks luua kingade, sukkade ja aksessuaaridega.
Näiteks kirkatooniliste rõivaste juurde tasuks kindlasti hankida lihtsamad ehted. Kui rõivaste üldplaan on leebem ja värvid tagasihoidlikumad, võib julgemalt värviküllaste ja silmatorkavamate aksessuaaride poole kiigata. Üldistest trendidest toob Fokin välja praegu hinnatud niinimetatud süüdimatu lillelapsenatuuri, kõrgmoelavad aga peavad lemmikuks troopilisi teemasid – värvivalikud on julged, kirkad ja meenutavad paradiisiaeda.
Noormeestel on stilist Ženja Fokini meelest neidudega võrreldes lihtsam, sest hästi istuv ülikond on ikka moes ja paljudel koolilõpetajatel varasemast ajast juba olemas.
Siiski tasuks ka tugevama sugupoole esindajatel suhtuda oma välimusse loovalt ja enne aktusele minekut kriitiline pilk peeglisse heita. Fokini selgitusel on noormeestel just lips see, millega annab välimusele vürtsi ja mänglevust lisada.
Et koolide lõpuaktused on suvisel ajal, võib musta pintsaku ja valge triiksärgi kooslus liiga igavalt ja konservatiivselt mõjuda. Nii viskabki Fokin õhku idee kanda valge särgi asemel hoopis julgemas värvitoonis helesinist triiksärki korallpunase lipsuga.
Mida võtta ette juustega? Ka praegune juustemood soosib neid, kes siis kas laiskusest või mugavusest läheksid lõpuaktusele meelsasti lihtsalt pestud ja kammitud lahtiste juustega.
Fokini meelest on pikk lahtine juus alati väga ilus, peaehtele pidulikkuse lisamiseks võib kasutada punutisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles