Kaheksa ja pool mõisat ootab rahakat peremeest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppenud nädalal avas Paide vallavalitsus Sargvere mõisa üürile andmiseks korraldatud konkursi ainsa, väljastpoolt Järvamaad pakkumise, kuid pidi tunnistama, et see ei vasta nõudmistele.

Paide  abivallavanem Jane Kiristaja sõnas, et pakkumine ei vastanud eelkõige esitatud tingimusele edaspidi mõisasse investeerida. «Pakkuja soovis mõisat näituste pinnaks, aga see on meil juba olemas,» selgitas ta. «Mis mõisaga edasi saab, kas läheb müüki või mitte, asub vallavolikogu arutama juba  järgmisel neljapäeval, kuid endiselt otsime sinna head peremeest.»
Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektori Tiit Schvede andmetel on Järvamaal praegu müügis Käravete, Karinu, Vao, Mäo, Purdi, Norra ja Kolu mõis, juuli algul on Tallinnas tulemas suuline enampakkumine 1/2 osale Kirna mõisast.
«Üks asi on, kui müüakse tulu saamise eesmärgil nagu Kolu puhul, teisalt, kui mõisat pole võimalik pidada, tuleb leida omanik, kes suudab midagi ette võtta,» lausus Schvede. «Muinsuskaitset ei huvita ost-müük kui selline, vaid et mõis saaks asjaliku omaniku, kes tahab ja on võimeline mälestise eest hoolt kandma ja sellesse investeerima.» (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles