Vana väärt materjal läks rusuks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmise reede pärastlõunaks oli Paides Tiigi tänavas viimati rahvale tuntud endisest väikesest apteegimajast järel vaid lammutusjäätmete hunnik , sest too jäi ette Järvamaa haigla kerkivale uusehitisele – õendusabikeskusele.
Ühenduse Weissenstein juhi Rainer Eidemilleri andmetel 1920-30ndatel ehitatud elumajas elas tollane kooliinspektor ja veel lammutamise hetkel oli hoone ideaalses seisus. «Aasta tagasi teavitasime omanikku Järvamaa haiglat, et oleme valmis maja lahti võtma, et väärtuslikumat materjali taaskasutusse võtta,» rääkis ta.
Paide kogukonnakeskuse rahvas suutis päästa hoone trepi, põrandalaudu, mõne ukse, palke. «Et terveid palke korralikult lahti võtta, läinuks rohkem aega tarvis,» lisas Eidemiller.
Osa väärtuslikku vanamaterjali suudab kogukonnakeskus ennistada, osa panna taaskasutusse, osa neist ostavad inimesed ära. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles