Matkarada vajab hooldavat kätt

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Paide matkaraja alguses tuleb avastamishuvilistel hakkama saada vaid vohava rohu ja tiheda võsaga, siis raja ühes kaugemas otsas ootavad neid ees tõelised katsumused, näiteks keskelt kokkuvajunud silla ületamine.
Kui Paide matkaraja alguses tuleb avastamishuvilistel hakkama saada vaid vohava rohu ja tiheda võsaga, siis raja ühes kaugemas otsas ootavad neid ees tõelised katsumused, näiteks keskelt kokkuvajunud silla ületamine. Foto: Andrus Eesmaa ja Erakogu

Nädala algul otsustas paidelane Margus Ehman kahest täiskasvanust ja neljast lapsest koosneva matkaseltskonnaga minna ratastega Türile, aga mitte otse mööda vana raudteetammi, vaid esmalt kulgeda Paide ligi 6,5kilomeetrisel loodus- ja sportimishuvilistele välja reklaamitud matkarajal.

Ehman ütles, et esimese üllatusena tabas neid hädavajalike siltide-viitade puudumine ja vohav rohi. «Matkaraja märgistus võiks olla enamat kui lihtsalt mõni taimi tutvustav viit,» lausus ta. «Meie puhul oli nii, et liikusime rajale puhtalt oma sisetunde ja pikka rohtu tõenäoliselt kellegi kalamehe tammutud jälgede järgi.» Jalgratastega oli matkarajal, eriti selle jõeäärses osas Ehmani ütlust mööda sõita igatahes võimatu. «Võib-olla suurel inimese oleks see veel korda läinud, kuid laste seis oli üsna nutune. Ka kahe jõe ristumiskohas  vette vajunud ja roigastega täidetud sild enam silla nime ei vääri,» lausus ta.
Matkarada haldava SA Paide spordi- ja tervisekeskuse juhatuse liige Urmas Rooba selgitas, et tööjõu nappuse tõttu on trimmerdamine jäänud tegemata, kuid lubas, et hiljemalt kahe nädala jooksul on rada niidetud. «Käisin eelmisel nädalal matkarajal ja pilt ei olnud meeldiv,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles