Talgulised toovad jõe nähtavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Neljapäeval oli Ambla jõe ääres esimene talgupäev: võsast, heinast ja roostikust sai puhtaks 90 meetrit ühelt ja paarkümmend meetrit teiselt poolt jõge.

Ettevõtmise algataja, Amblas üles kasvanud ja nüüd nädalavahetuseti seal isakodu külastav Lenno Kütismaa ütles, et võssa kasvanud jõeäärt oli lihtsalt kurb vaadata. «Olen seal jõe ääres rattaga sõitnud ja ujuma õppinud, see oleks keset alevikku üks väheseid kohti, kus jalutada saaks,» lausus  ta.
Sel kevadel otsustas Kütismaa, et ei hakka virisema, miks keegi seal midagi ei tee, vaid võtab töö käsile. Tema üleskutse peale tuli esimesele talgupäevale 15 inimest, trimmerid ja saed kaasas.
Paarsada meetrit jõekallast on veel tarvis võsast puhtaks saagida, siis saaks Kütismaa meelest teha juba ilusa jalutuskäigu mööda jõeäärt ja siis kirikuaiani. Järgmine talgupäev on esmaspäev.
«Paar päeva veel tööd, siis tahaks mõned pingid ja trepi ka jõe äärde panna, aga see on juba väike asi,» ütles Kütismaa.
Talgupäeval kaasa löönud Triin Väin kiitis ettevõtmist ja ütles, et ega varem kuskil mujal jalutada olnudki kui mööda maanteed. «Nüüd hakkab jõeäär juba pargi moodi välja nägema, puud tulevad võsa seest välja ja kohalikud inimesed viskavad mööda minnes nalja, et oi, kas meil on siin jõgi või,» ütles ta muheldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles