Seaduselünk tekitab vaidlusi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui septembris seitsmeaastaseks saaval lapsel piletiraha kaasas pole, siis bussiga sõita ei saa. Pildil olev laps ei ole looga seotud.
Kui septembris seitsmeaastaseks saaval lapsel piletiraha kaasas pole, siis bussiga sõita ei saa. Pildil olev laps ei ole looga seotud. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Ühistranspordiseaduse järgi saavad koolieelikud tasuta sõita nii bussis, raudteel kui ka laevadel. Vaidlusi tekitab aga see, kuidas lapsevanem peaks tasuta sõidu õigust tõestama.

Probleemi tunnistavad nii Järvamaa ühistranspordikeskus (JÜTK), bussifirmad kui ka lapsevanemad. Nelja lapse ema Anneli Hiiesalu sõitis juuni lõpul üle pika aja bussiga Paidesse, kaasas kaks sügisel  kooliteed alustavat last. Bussijuht nõudis lastele täispiletit. Igaks juhuks naine täpsustas, et lapsed lähevad kooli alles sügisel, kuid vaidlema ei hakanud. «Mõtlesin, et ju on siis vanusega asi seotud ja ostsin piletid ära,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles