Siilid armastavad kassitoiduga maiustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal õhtul on Tiina hoovis toidukorda ootamas vähemalt kolm siili, ent sel suvel oli ka kordi, kus käidi söömas lausa kuuekesi.
Igal õhtul on Tiina hoovis toidukorda ootamas vähemalt kolm siili, ent sel suvel oli ka kordi, kus käidi söömas lausa kuuekesi. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Kui türilane Tiina Õlge viis aastat tagasi oma majja kolis, sai ta endale kohe lemmikloomadeks siilid, kes tema hoovis suviti elavad ning talvel maja all talveund magavad.

Sellest ajast saati on siilid olnud kui pereliikmed ning ühelgi päeval ei jäta Tiina neid toitmata. Ta on nendega nii harjunud, et ei kujuta elu siilideta ettegi. «Meil pole koera, sellepärast saavad nad siin ringi sibada,» sõnas Tiina.


Eelmisel aastal oli nende hoovis viis siili, ent tänavu on Tiina näinud ka kuut okaskera korraga toidukausi kallal. «Siis mõtlesin küll, et nüüd ajavad nad mu pankrotti,» meenutas Tiina. Nii ta rääkiski oma murest ümbritsevatele naabritele, kes lubasid samuti siile toitma hakata.

Päris algul toitis Tiina siile piimaga, aga siis kuulis, et see pole nende tervisele kasulik ning nüüd annab ta neile kassikonservi, mida nad hea meelega söövad. «Ühe õhtu jooksul pole neil mingi probleem kolmepeale üks purk kassitoitu ära süüa,» lausus Tiina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles