Ratturid avastasid uusi võistlusradu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõltsi kandis sõidetud Türi valla jalgrattakrossi meistrivõistlused panid osalejad proovile. Pildil on 40–54aastaste meeste klassi võitja Peeter Kanna stiilinäide.
Kõltsi kandis sõidetud Türi valla jalgrattakrossi meistrivõistlused panid osalejad proovile. Pildil on 40–54aastaste meeste klassi võitja Peeter Kanna stiilinäide. Foto: Erakogu

Eelmisel laupäeval Türi lähistel Kõltsis sõidetud Türi valla jalgrattakrossi lahtistelt meistrivõistlustelt võttis osa 36 ratturit. Parimad selgusid tehnilisi elemente täispikitud rajal.

Meistrivõistlused said teoks Türi rattaklubi ja spordiklubide liidu koostöös. Üks korraldajatest Tauri Must Türi rattaklubist ütles, et Kõltsi karjääri ümbruse maastiku rajad on kohalikele ratturitele vähe tuntud. «Meie klubist elab sealkandis kolm liiget, kelle kaudu teadsime, et Kõltsi rajad on väärt sõitmist,» lausus ta. «Rajale mahtus Lokuta mõisa kabelimägi, veetakistus ja purde abil jõeületus. Kindlasti sai sel võistlusel oma tehnilisi oskusi lihvida.»
Põhiraja pikkus oli 3,2 kilomeetrit ja lähtejärjekord sai selgeks 1,15kilomeetrisel kvalifikatsiooniringil sõidetud ajavahede alusel. Kui meeste kolm vanuseklassi rühkis põhidistantsi sõita neli, siis noored, veteranid ja naised kaks ringi.
Meeste põhiklassis võitis Rivo Pajuri Sauelt, türilane Olavi Allase kohe kannul. Naiste põhi­klassis võidutses Tiina Nõmmik Türilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles