Jalgrattavarastel on lihtne elu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva Teataja ja politsei eksperiment näitas, et Paide linnas pole mingi probleem keset päeva poole tunniga varastada kümmekond jalgratast.

Kuna tänavu suvel on Järvamaal varaste saagiks langenud palju jalgrattaid, otsustasime koos politseinik Ralf Lahesooga uurida, kui lihtne on keset päeva Paides jalgrattaid varastada.


Pika politseistaažiga Lahesoo eeldab, et kuna varastatakse mitu jalgratast korraga, siis suure tõenäosusega sõidavad kurjategijad kaubikuga, kuhu rattad tõstetakse. Teda paneb imestama, et keegi pole seni märganud, kuidas keset päeva poodide eest rattaid varastatakse.

Kõigepealt suundume Grossi toidukaupluse juurde, mille ette on pargitud neli jalgaratast. Me ei jõua veel autost väljagi tulla, kui poe ette kihutab üks noormees, paneb ratta hoidlasse ja tormab kiirustades poodi. Ratast lukustada ei tule talle meelde või pole selleks aega.


Viiest rattast neli on lukustamata. Kuigi parklas seisavad küll mõned autod ja inimesed jalutavad poodi ning välja, usub Lahesoo, et võiksime vabalt nelja rattaga kaduda, nii et seda märgatakse alles siis, kui esimene rattaomanik poest välja tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles