Saak paneb mesinikke rõõmu tundma

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesinik Lembit Liin kinnitab, et kuigi suvi oli vihmane, ta meesaagi üle kurtma ei pea – ühest mesitarust sai ta sada kilo kuldset maiust. Tarusid on Liinide majapidamises aga sadakond.
Mesinik Lembit Liin kinnitab, et kuigi suvi oli vihmane, ta meesaagi üle kurtma ei pea – ühest mesitarust sai ta sada kilo kuldset maiust. Tarusid on Liinide majapidamises aga sadakond. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vihmasevõitu suve kiuste suutsid mesilased korjata mett koguses, millest peaks mesinike hinnangul oma turu tarbeks jätkuma.

Koerus juba aastaid perega mesilasi pidav Lembit Liin sõnas, et meesaagi üle tänavu kurta ei saa. Kui ikka sada kilogrammi tuleb taru pealt ja seda veel tänavusel vihmasevõitu suvel, siis peab vaid rõõmustama.


Kord nädalas pealinnas turul käiva Liini ütlust mööda toovad mesilased nende perele toidu lauale ja pole põhjust arvata, et mesi enne uut hooaega otsa lõpeb.

Saagikuse kirjutab Liin hõredate metsade ja õigesti valitud mesilaste ravimise arvele.
Kui põldude mürgitamised segavad mee korjamist, siis tormist tingitud tuulemurdude ja lageraiete tagajärjel on metsad muutunud aina läbipaistvamaks. Neis on Liini ütlust mööda loodud tingimused mesilastele heade meetaimede, nagu vaarikas, magesõstar, kanarbik ja teisedki, kasvuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles