Elektriauto õpetab säästlikult sõitma

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart ja Merike Kont on pidanud elektriautot laadima peaaegu igal ööl, kuid mingit märgatavat muutust elektritarbimise suurenemise suhtes nad täheldanud ei ole.
Mart ja Merike Kont on pidanud elektriautot laadima peaaegu igal ööl, kuid mingit märgatavat muutust elektritarbimise suurenemise suhtes nad täheldanud ei ole. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esimeste järvalastena soetasid isiklikuks tarbeks elektriauto Reineveres kohvikut pidavad Merike ja Mart Kont. Poolteist kuud ja 2200 kilomeetrit hiljem on nad veendunud otsuse õigsuses.

Mart ja Merike Kondil on veinipunane Mitshubishi i-MiEV, sama marki autoga sõidavad ringi ka sotsiaal- ja päästetöötajad.
Elektriauto soetamisel mängis Mart Kondi kinnitusel KredExi toetus suurt rolli, samuti soov mitte sõltuda bensiinihinna tõusust. «Oleme igasuguste autodega sõitnud, suuremate ja väiksematega,» selgitas ta. «Oma osa mängis soov muuta keskkonda puhtamaks ja vajadus isikliku kogemuse järele. Kui kuulata ainult seda, mida kõik räägivad, siis ei saagi ise teada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles