Kauneim araabia hobune elab Kirnas

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säreveres toimunud araabia hobuste esitluse algul esines ratsanik Minni Mangmann hobusel Virgina kuulekussõuga ja päeva lõpus pärjati Virgina tõu parimaks hobuseks.
Säreveres toimunud araabia hobuste esitluse algul esines ratsanik Minni Mangmann hobusel Virgina kuulekussõuga ja päeva lõpus pärjati Virgina tõu parimaks hobuseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetusel valiti Säreveres kauneimaks araabia tõugu hobuseks 12aastane mära Virgina, kes elab Järvamaal Kirna tallis ja kelle omanik on Maie Kukk.

Kui hobuseid hinnanud Poola kohtunik nimetas möödunud nädalavahetusel Säreveres olnud viiendatel araabia hobuste esitlusel tiitliga «Best in Show» Virgina, kattis hobuse omanik Maie Kukk näo katega. «Uskumatu! Tänavu on lausa imeline aasta! Eelmine nädalavahetus sain parima tori tõugu hobuste kasvataja tiitli ja nüüd on mul ka kauneim araabia hobune,» tunnistas ta.


Kukk ei osanud kohe öelda muud, kui et 12aastane mära Virginia, kes on toonud talle neli varssa, jõudis ära oodata oma tähetunni.
Eestis pole araabia hobuseid just palju, Kuke ütlust mööda sel lihtsal põhjusel, et nad maksavad palju ja nendega tuleb osata läbi saada. «Tegemist on õrnahingelise ja mõtleva hobusega, keda saab kuulekaks koolitada usalduse võitmisega, ja kui usaldus on võidetud, siis jäägitult ja sa võid temaga minna läbi tulest ja veest,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles