Sobiliku töö otsing võtab aastaid

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Kuigi maakonnas on töötus aina vähenenud, arvavad augustis tööle saanud inimesed, et sobilikku ametit leida on raske ja otsingud võivad kesta aastaid.

Viis kuud tööturul aktiivselt kohta otsinud ja peagi kaks nädalat pedagoogilist tööd tegev Türi valla elanik Vahur Salom ütles, et keeruline on leida omandatud haridustasemele sobilikku rakendust. «Töökuulutusi on ju palju, kuid nende seast sobilikku leida pole lihtne,» lisas ta.

Samuti hämmastas Salomit tööandjate suhtumine tööotsijatele vastamisse, seda nii era- kui ka riigiasutustest. «Kuidas sa kavandad oma järgmist käiku, kui ei tea eelmisest kohast vastust,» sõnas ta.

Eesti töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang sõnas, et töötute hulk jätkab vähenemist. Augusti viimasel päeval oli arvel 860 töötut, mis moodustab 4,9 protsenti Järvamaa tööealistest elanikest ja oli viimase kahe aasta väikseim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles