Perearstid lõpetavad esmaspäevast lisatöö

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide perearst Ingrid Alt
Paide perearst Ingrid Alt Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti perearstide selts alustab täna aktsiooni, mille käigus osutavad perearstid abi elanikele täpselt nii palju, kui haigekassa neilt ostab ja omavahelises lepingus on sätestanud.

Perearst võtab iga päev vastu neli ja pereõde kolm tundi. Vastuvõtuvälisel ajal tegelevad arst ja õde telefonile vastamise, paberitöö ja enesetäiendamisega.

Paide perearst Ingrid Alt ütles, et kuigi ametlikult on patsientide vastuvõtuaeg neli tundi, siis sageli kulub selleks päevas üle kuue tunni.

Täna hommikul lubas Alt käituda täpselt nii, nagu haigekassa rahastus ette näeb. See tähendab, et patisendid ei pruugi nii lihtsalt arsti vastuvõtule pääseda ega teda isegi telefonitsi kätte saada.

Aldi selgitusel on protesti eesmärk näidata, kuidas toimib perearstisüsteem, kui nad teevad tööd täpselt nii palju, kui haigekassa selleks raha eraldab. «Praegune süsteem on sedasi üles ehitatud, et mida halvem arst oled, seda rohkem teenid,» sõnas ta.

Alt tunnistas, et oma palgast palju rohkem muretseb ta õdede sissetuleku pärast, kes teevad samuti väga palju tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles