Paides kõlavad külalaulud ja kaunistatakse rõdukaste

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasiseseisvumispäeva kontsert Paides Pärdi aias
Taasiseseisvumispäeva kontsert Paides Pärdi aias Foto: Silvi Lukjanov

7. juulil on Paides Pärdi muusikaaias Järvamaa päev, mille jooksul on tulemas ka põnevaid konkursse. Nii tulevad esitusele külalaulud ja lilleseadjad valmistavad uhkeid lilleseadeid, mis  Pärdi muusikaaeda ehtima jäävad.

Konkursside eestvedaja Lea Kuldsepp ütles, et kuigi külalaule on juba esitatud ning tähtaeg kukub eeloleval reedel ehk 1. juunil, loodab ta rohkemat osavõttu. Seetõttu ei lükata tagasi ka pärast 1. juunit laekunud laule. «1. juuni kuupäev pole kivisse raiutud ning loodetavasti leiavad külade esindajad endas julgust konkursil osaleda,» sõnas Kuldsepp.

Laulukonkurss «Meie küla laul» on mõeldud Järvamaa küladele, et ärgitada külakogukondi looma oma külale laulu või tutvustama publikule varem tehtud laule. Ettevõtmise patroon on muusik ja helilooja Lembit Saarsalu. Lähemat teavet konkursi kohta jagab Lea Kuldsepp telefoninumbril 514 2789 või meiliaadressil lkuldsepp@gmail.com.

Osalemise tingimused

*Konkursile esitatud laulude autorite vanust ei piirata.

*Konkursile võib iga küla esitada ühe laulu.

*Viis ja sõnad peavad olema omaloomingulised.

*Laulu pikkus ei tohi ületada viit minutit.

*Laul peab vastama teemale – oma küla laul.

*Esitatavat laulu arranžeerib ja esitab autor ise või tema valitud esitaja (esitajad).

*Kolmele parimale laulule tunnustus ja auhinnad. Lisaks on publiku ja toetajate -sponsorite eriauhinnad.

*Konkursil osalemine on osavõtumaksuta.

*Eelregistreerimine kestab 1. juunini meiliaadressil lkuldsepp@gmail.com, meiliaadressile tuleb saata nii laulu noot kui ka sõnad. Registreerimisel märkida ka laulu pealkiri, viisi ja sõnade autori (te) nimed, esitaja, kollektiivi esindaja kontaktandmed.

7. juulil tulevale lilleseade konkursile „Lillepeenar Eestile – 100 rõdukasti” oodatakse talulilledest ja looduslikust materjalist valmistatud seadeid. Seade tuleb teha lillekasti, millega hiljem kaunistatakse Pärdi muusikaaia haljasala. "Kõik, kes tunnevad rõõmu ja tahtmist koduaia lillepeenar rõdukasti mahutada on oodatud!," kutsus Kuldsepp üles osalema.

Kõik tööd peavad olema Pärdi muusikaaeda kohale toodud 7. juulil kella 10ks. Žürii ja publik valivad välja parimad ja neid ootavad autasud. Loe konkursi kohta lähemalt SIIT.

Selle aasta Järvamaa päev Paides, järjekorras teine, toimub Väike-Aia tänava rohealal ja Pärdi muusikaaias 7. juulil kell 10–17. Tegemist on Järvamaa tootjaid, käsitöökohvikuid ja turismiettevõtteid tutvustava ettevõtmisega – Järvamaa toodete ja teenuste laadaga, mida rikastab meeleolukas kultuuriprogramm. Lisaks saavad külastajad osaleda töötubades, hinnata konkursitöid „Lillepeenar Eestile – 100 rõdukasti“, kaasa elada laulukonkursile „Meie küla laul“ ning teha muid lustakaid tegevusi, avatud on lasteõu. Päev lõppeb kell 17 ühise tordisöömisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles