Raha võivad saada rikkamad

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albus kohtusid põllumajandusminister Helir-Valdor Seederiga (paremal) MTÜ Järva Arengu Partnerid esindajad eeotsas Albu vallavanema Kalju Kertsmikuga.
Albus kohtusid põllumajandusminister Helir-Valdor Seederiga (paremal) MTÜ Järva Arengu Partnerid esindajad eeotsas Albu vallavanema Kalju Kertsmikuga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Leaderi kohaliku tegevusgrupi esindajad soovivad suurendada toetustes omaosaluse protsenti, et rahasaajad vastutaksid rohkem ja tegevus kestaks kauem.

Eelmisel teisipäeval Albu vallas vaba vestluse õhkkonnas kulgenud kohtumisele põllumajandusminister Helir-Valdor Seederiga oli kogunenud ligi 20 MTÜde Järva Arengu Partnerid ja Lõuna-Järvamaa Koostöökogu esindajat.

Elavama vastukaja tekitas Järvamaa Arengu Partnerite tegevjuhi Silva Anspali algatatud arutelu Leaderi programm toetuste protsentide kohta.

MTÜ-de projektitoetus on praegu 90 protsenti, 10 protsenti peab olema omaosalus, ettevõtjatel on sama suhe 60:40.

Anspali selgitusel on protsendi määramine tekitanud vaidlusi ja paljud probleemid lahendaks võimalus toetuste andmisel protsente muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles