Koole uisapäisa lahku ei lööda

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Lastevanemad kardavad, et Paides gümnaasiumi ja põhikooli lahutamisega kannatab hariduse kvaliteet. Õpetajad kurdavad, et ainult ühes kooliastmes tunde andes muutub töö üksluiseks. Selleteemalise artikli kommentaariumis avaldatud vastuväidetele oponeerib koolijuhtide mure õpilaste kahaneva arvu pärast.

Paide linnavalitsus on asunud olukorrale lahendust otsima, saates volikogule arutada eelnõu, et  alustada haridus- ja teadusministeeriumiga läbirääkimisi riigigümnaasiumi loomiseks.

Alanud õppeaastal läks Paides kümnendatesse klassidesse vähem kui sada õpilast. Õpilaste lisandumist gümnaasiumiastmesse pole lähiaastail loota, sest ka põhikoolilõpetajaid on võrreldes mõne aasta tagusega vähem.

Põhjus vahepealsete aastate madal sündimus ja ilmselt osaliselt ka välismaale suundunute hulk. Omavalitsusjuhid on dilemma ees: mida teha haridusasutustega ja mille arvel ülal pidada kahanevat gümnaasiumiastet. Üks võimalus on luua riigigümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles