Lapsi kooli sõidutavad vanemad rikuvad liikluseeskirja sätteid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Paidesse Aiavilja tänavale paigaldati märtsis peatumise keelu märgid. Paide politseijaoskonda on helistanud murelikud lastevanemad, kes on teavitanud liiklusohtikest olukordadest Aiavilja tänaval.


Täna hommikul käisid politseinikud Aiavilja tänaval kontrollimas liiklusmärgi nõuete täitmist ja märkasid 20 minuti jooksul 26 rikkumist. «Liiklusmärgi nõuete rikkujad on lastevanemad, kes lapsi kooli toovad,» ütles Paide politseijaoskonna juhtivkonstaabel Üllar Kütt.

Kütt pani lastevanematele südamele, et nad ei sõidaks mälu järgi, vaid jälgiksid ikka liiklusmärke. Analoogne olukord on ka Pärnu-Rakvere maanteel lasteaia juures. «Tuleb jälgida, et lapsed ei väljuks auto sõiduteepoolsest uksest,» selgitas ta. «Lapsed on sageli ettevaatamatud ega pruugi lähenevat autot märgata.»

Kütt sõnas, et lasteasutused on kohad, kus tuleb alati jälgida nii liiklusmärke, teisi sõidukeid kui ka jalakäijaid erilise tähelepanuga.

Kütt lisas, et politseinikud ei kontrolli juhte, et neid hirmutada või karistada, vaid et juhtida täiskasvanud liiklejate tähelepanu eksimustele ja kasvatada sirguvas põlvkonnas õigeid liiklusharjumusi. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles