Bussisõit läheb kallimaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja.

MTÜ Järvamaa Ühistranspordi Keskus taotluse alusel, seoses sõitjateveo teenuse kulude kasvuga, kinnitas maavanem Tiina Oraste alates 1. jaanuarist 2013 uued piletihinnad Järva maakonna bussiliinidel.

Miinimumpileti hinnaks on alates 1. jaanuarist 0,8 eurot ja kõrgeimaks piletihinnaks 3 eurot. Arvestuslikud piletihinnad on lubatud ümardada nulli ja viiega lõppevateks teise koha alusel peale koma, et lihtsustada eurosentidega arvlemist bussis.

Võrreldes senikehtiva hinnaga tõuseb miinimumpileti hind 3,9 protsenti.

MTÜ Järvamaa Ühistranspordi Keskus tegevdirektor Harri Lepamets ütles, et keskus taotles piletihinna tõstmist eelkõige seoses mootorikütuse kallinemisega, millega on oluliselt suurenenud vedaja kulud. Viimati tõsteti piletihinda maakonna bussiliinidel juulis 2008 aastal. Sellest ajast alates on kütuse hind tõusnud 26,5 protsenti ja vedaja kulud liinikilomeetri kohta 20,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles